Artiklar: artikeldetalj

Portleten Artiklar: artikeldetalj visar innehållet i en Arena artikel och dess metadata. Kopplingar mot sociala medier som Facebook och Twitter kan konfigureras. Artiklar: artikeldetalj är Arena-artiklarnas motsvarighet till Katalogpost-portleten.

Inställningar

• URL till "Tipsa": Här kan du definiera på vilken sida portleten Tipsa finns (standardinställning: protected/admin).
  • URL till sökresultatsidan för artiklar: Här definierar du på vilken sida sökresultatet ska visas (standardinställning: articles).
  • AddThis: ordningsföljd, bestäm i vilken ordning de olika sociala medierna ska visas.
  • AddThis: placering, bestäm var i artikeln sociala medier ska visas(standardinställning: Upptill).
  • AddThis: tjänster, här kan du välja vilka sociala medier du vill koppla till din artikel(standardinställning: blank).
  • Dela: Facebook-funktion, välj om du vill visa Gilla eller Rekommendera koppling i artikeln (standardinställning: Gilla).
  • Dela: Facebook-layout, välj Standard, Knapp eller Box (standardinställning: Standard).
  • Dela: Facebook-parametrar, här kan du skriva in egna värden i enheten pixlar(standardinställning: fb:like:width="330px").
  • Fuzzy-sökfält: Här kan du välja vilka fält som ska visas när en fuzzy sökning görs. Observera: samma fält måste väljas i följande portletar: Artiklar: artikeldetalj, Artiklar: fasetter, Artiklar: lista med sökfråga, Artiklar: lista utan sökfråga, Artiklar: visa en viss artikel.(standardinställning: alla fält). Läs mer i artikeln om Fuzzy sökning nedan.
  • Fuzzy-sökfaktor(0.0-1.0): Här definierar du en fuzzy-sökfaktor värde mellan 0 och 1. Ett högre värde ger en större liknelse till sökfrågan. Observera: samma värde måste definieras i följande portletar: Artiklar: artikeldetalj, Artiklar: fasetter, Artiklar: lista med sökfråga, Artiklar: lista utan sökfråga, Artiklar: visa en viss artikel.(standardinställning: 0.5). Läs mer i artikeln om Fuzzy sökning nedan.
  • Visa Hjälp-länk: (standardinställning: ej markerad)
  • Visa "Länka till denna artikel": Här kan du välja om du visa denna länk så att användaren kan klicka för att kopiera länken till denna artikel (standardsinställning: markerad).
  • Visa Redigera: Välj om Redigera länken ska vara synlig för inloggade arena användare med rättighet att hantera artiklar (standardinställning: markerad). Redigera länken är endast synlig och artikeln redigerbar om artikeln är skapad i samma Arena.
  • Visa Tillbaka-knapp: (standardinställning: ej markerad).
  • Visa artikelfält: Här kan du välja vilka fält som visas i artikeln (standardinställning: allt föruom Visa titeln som länk samt Start- och slutdatum).
  • Visa knappen Tipsa: (standardinställning: markerad).
  • Visa språk: Välj att visa en rullgardinsmeny med tillgängliga språk för artikeln (standardinställning: markerad).

Web-sisällön esitys Web-sisällön esitys

Fuzzy search (Fuzzy sökning) och värde

Om sökfrågan inte ger en exakt matchning kan man konfigurera systemet att göra en fuzzy sökning (man bestämmer vilka fält i portletar som ska ingå i en fuzzy sökning) och även bestämma "likhetsvärdet" mellan 0 och 1. Ju närmare 1, ju mer likt blir sökningen sökfrasen.

Portletar listade nedan har fält konfigurerbara för fuzzy sökning. Anledningen till att fuzzy sökning och värde måste angesi samtliga nedanstående portlets är att när en sökning görs i sökportleten använder varje nedanstående portlet samma söksträng och gör en egen sökning baserad på fuzzy-logiken. Därför är det viktigt att konfigurering av fuzzy sökning och värde är de samma i nedanstående artikelportletar (de 5 översta) och övriga portletar som används vid en sökning (de 5 nedersta).