Utlån

Denna portlet gör det möjligt för låntagare att själva låna medier på biblioteket.

Låntagaren knappar eller skannar in exemplarnumret i det tomma fältet i portleten och klickar därefter på Låna (såvida inte skannern automatiskt gör detta).

Låntagaren kan skriva ut en lista över sina lån när registreringen är klar.

Låntagaren ska logga ut när registreringen är klar

Lånet/lånen registreras och kan därefter ses under menyalternativet Mina lån.

Inställningar

• Bibliotek: Välj det bibliotek som utlånsfunktionen används på. Vid en vanlig Arena-installation finns här bara ett bibliotek att välja på. Endast så kallade multi agency-installationer innehåller fler bibliotek i denna lista,
  • Visa Hjälp-länk. (förvalt värde : ej markerad)
  • Du kan ändra texten som visas överst i portleten.