Hur man lägger till en bild i en Liferay-artikel

Den bild som du vill lägga till artikeln ska laddas upp till biblioteket Document and media, antingen som en separat process innan du skriver artikeln, eller medan du skriver artikeln, se Hur man laddar upp en fil till Documents and Media.

1. Öppna artikeln där du vill infoga bilden.
  2. Där du vill lägga till en bild klickar du på bildikonen . Dialogrutan Bildegenskaper öppnas.

image properties dialog

3. Klicka på Bläddra på server. Document and Media-mapparna öppnas.
  4. Bläddra till bildmapparna och klicka på den bild som du vill infoga. Du kommer då tillbaka till dialogrutan Bildegenskaper.
  5. Fyll i uppgifterna:
    Alternativ text: Den text som visas med markören när du flyttar markören över bilden ("mouse-over").
    Bredd: Bredden på bilden (px)
    Höjd: Höjden på bilden (px)
    Kant: Svart ram runt bilden (px)
    Horis. marginal: Marginal till vänster och höger om bilden (px)
    Vert. marginal: Marginal ovanför och under bilden (px)
    Justering: Placeringen av bilden på sida.
  6. Klicka på OK.