Hur man lägger till länkar till en Liferay-artikel

Du kan lägga till interna länkar för att koppla ihop en artikel till en annan sida på webbplatsen. Genom att göra detta, kan du länka relaterade artiklar, vilket gör det möjligt för användaren att enkelt navigera genom det innehåll som finns tillgängligt, och minska mängden innehåll på webbplatsen.

Eller så kan du lägga till externa länkar till webbsidor utanför webbplatsen.

Interna länkar

1. Öppna artikeln i vilken du vill lägga till länken.
  2. Markera den del av texten som du vill länka.
  3. Klicka på ikonen Länka  . Vyn för länk öppnas.

4. Under Länktyp välj URL till en webbsida.
  5. Under Protokoll välj <annan>.
  6. I textfältet URL, skriv webbadressen till sidan du vill länka till. Du hittar namnet i webbplatsens Sidstruktur (klicka på Hantera > Sida i toppmenyn) om du klickar på sidan. Du bör endast använda den del av den URL:en som är efter det sista /, i redigeringsfönstret.
  7. Om du vill att länken ska öppnas i en annan flik etc, klicka på fliken Mål och välj ett mål i rullgardinsmenyn.
  8. Klicka på OK.

Externa länkar

1. Följ instruktionerna för interna länkar ovan steg 1-4.
  2. I Protokoll välj protokoll, till exempel http://.
  3. I textfältet URL, skriv in webbadressen till den webbsida du vill länka till.
  4. Om du vill att länken ska öppnas i en annan flik etc, klicka på fliken Mål och välj ett mål i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på OK.