Hur man skapar en ny roll i Liferay

När Arena är installerat, finns det redan roller som kommer med Liferay. De enda du behöver av dessa är Administrator och Guest.

Rollen Administrator får tillgång till alla administrativa Liferay-funktioner, och därför bör denna roll endast ges till de personer som kommer att arbeta med att skapa nya sidor på portalen, lägga till användare, etc.

Rollen Guest ges automatiskt alla användare som inte är inloggade på Liferay.

För att skapa en ny roll:

1. I toppmenyn, klicka på Gå till och välj Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Roller i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till och välj Vanliga roller. Detta fönster öppnas:

4. I Namn skriver du ett namn för rollen. Titel och Beskrivning är valfria fält.
  5. Klicka på Spara. Du kommer tillbaka till listan med roller.
  6. Klicka på Åtgärder för din nya roll och välj Ange rättigheter.
  7. Välj rättigheter i rullgardinsmenyn. Varje område har olika klickbara delområden att välja mellan.
  8. Klicka på Spara när du har valt rättigheterna för området.
  9. Välj fler rättigheter i rullgardinsmenyn om du vill ge fler rättigheter till rollen.

Du har nu skapat din nya roll med behörigheter och du kan fortsätta genom att tilldela användare till denna roll (se Hur man hanterar användare i Liferay).