Hur man hanterar användare i Liferay

Tillgång till Liferay är nödvändigt för att kunna lägga till nya sidor på portalen, hantera layout och design, lägga till eller ta bort funktioner på sidorna, etc. När Arena installerades fick ni inloggningsuppgifter till Liferay för en användare. Du kan välja att låta alla Liferay-administratörer logga in med detta användarnamn och lösenord, eller om du vill, skapa separata användare.

Hur man lägger till en ny användare

1. Logga in i Liferay med det användarnamn och lösenord som du fick när Arena installerades.
  2. I toppmenyn, klicka på Gå till och välj Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Användare och organisationer i menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till och välj Användare.
  5. Fyll i användaruppgifterna.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Lösenord i menyn till höger.
  8. Ange ett lösenord för den nya användaren.
    Om du vill tvinga användaren att ändra lösenordet vid första inloggningen, kryssa Nödvändigt att återställa lösenord.
  9. Klicka på Organisationer i menyn till höger.
  10. Klicka på Välj.
  11. Klicka på den organisation som er installation tillhör.
  12. Klicka på Spara.
  13. Klicka på Roller i menyn till höger.
  14. Klicka på Välj.
  15. Klicka på den roll som du vill tilldela användaren.
  16. Klicka på Spara.
  17. Klicka på Tillbaka till Arena i övre vänstra hörnet för att återvända till Arenan.
  18. Klicka på Logga ut.
  19. Kontrollera att du kan logga in med den nya användaren.

Hur man redigerar ellet tar bort en användare

1. I toppmenyn, klicka på Gå till och välj Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Användare och organisationer i menyn till vänster.
  3. Kryssa för användaren, välj Åtgärder och rätt alternativ för den åtgärd du vill utföra.

Mitt konto

Under Mitt konto kan du se och redigera uppgifter för kontot, namn, e-postadress, lösenord, roller, etc.

1. I toppmenyn, klicka på Gå till och välj Kontrollpanelen.
  2. Mitt konto hittar du i menyn till vänster.