Sidhantering

Du kan konfigurera nästan varje aspekt av en sida. Till exempel kan du lägga till eller ta bort en sida, ändra en sidas namn, hur den ser ut, dess förhållande till andra Arena funktioner och inställningar, och dess relation till andra sidor.

Undersidorna för Sidhantering förklarar endast de aspekter av Liferay-administrationen som är relevant för detta ämne. Om du vill veta mer om Liferay-administration se Liferay Documentation.

För utseende och innehåll av specifika portlets se Portlethantering.

Web-sisällön esitys Web-sisällön esitys

Viktig information om att använda sid- eller webbplatsmallar i Arena 2.6/Liferay 6.1

Du kan inte använda Liferay-portleten Visa artiklar om du vill göra ändringar i mallen efter att ha börjat bygga dina sidor. En förändring i mallen kommer orsaka att alla  Visa artiklar-portlets rensas på sina artiklar.

Två sätt att komma runt detta:

• Använd portleten Innehållspresentatör istället. Välj sedan sidan eller de sidor där du vill publicera artikeln från artikelvyn (Välj Visa sidan i menyn till höger och välj sedan sidan). Artikeln kommer att publiceras i portleten Innehållspresentatör på denna sida. Nackdelen med detta är att du inte kan bestämma ordningen på artiklarna på sidan om det är många artiklar.
  • Eller, använd en mall med Visa artiklar-portlets för att skapa alla sidor. Koppla sedan bort alla sidor från mallen och hantera dem en och en.

Enligt Liferay detta kommer att vara rättat i nästa Liferay-version.