Statistikverktyg

Liferay har inbyggt stöd för Google Analytics, men du kan även använda andra statistikprogram. De flesta externa statistikprogram fungerar på ett av följande sätt:

• du implementerar metadata på varje sida, eller
  • du implementerar Javascript på varje sida.

Google analytics

Liferay har inbyggt stöd för Google analytics. En spårningskod skapas i Google analytics och läggs in i Liferay  under Hantera - Spara inställningar - Avancerad - Analytics.

Implementera Javascript i Arena 2.6

Under Hantera > Sidor i Admin verktygsmeny (När man är inloggad i Liferay), finns ett fält där du kan implementera ett globalt Javascript som exekveras på varje sida.

Lägga till metadata

Det finns inget enkelt sätt för att lägga till metadata utan att editera det lokala temat vilket innebär att metadataelementet implementeras på varje sida. Nackdelen med detta är att det måste göras igen efter varje uppgradering då det skrivs över vid dessa tillfällen.