Användartyper i Arena

• Gäst – En Arena-användare med ett lånekort på ett annat bibliotek (om installationen består av flera bibliotekssystem). Loggar in med Arena-konto. En gäst kan skriva recensioner, tagga, betygsätta osv, men inte komma åt bibliotekstjänster, som att reservera en titel.
  • Låntagare på biblioteket – En användare med ett lånekort på biblioteket, men som saknar Arena-konto. En låntagare på biblioteket kan komma bibliotekstjänster, som att reservera en titel, men inte skriva recensioner, tagga, betygsätta etc.
  • Anonym – En användare med en Arena-konto, men inget lånekort (på något bibliotek). Det är upp till biblioteket för att avgöra om anonyma användare tillåts (denna inställnings görs i Installationsportleten, Tillåt anonyma användare). En anonym användare kan skriva recensioner, tagga, betygsätta etc., men inte komma åt bibliotekstjänster, som att reservera en titel.
  • Fullständig Arena-användare – En Arena-användare med ett lånekort på biblioteket. En fullständig Arena-användare kan komma åt alla publika funktioner i Arena, det vill säga tillgång till bibliotekets tjänster, som att reservera en titel, och skriva recensioner, tagga, betygsätta etc.
  • Administratör – En fullständig Arena-användare med tillgång till vissa administrativa funktioner i Arena, till exempel hantera artiklar, bilder och skicka meddelanden.
  • Liferay-administratör – Liferay-administratören är helt separerad från Arena-adminsitratören. Liferay-åtkomst krävs för att lägga till sidor, lägga till portlets, ändra teman etc.