Web Content Display Web Content Display

Användartyper i Arena

 • Låntagare på biblioteket – En användare med ett lånekort på biblioteket, men som saknar Arena-konto. En låntagare på biblioteket kan komma bibliotekstjänster, som att reservera en titel, men inte skriva recensioner, tagga, betygsätta etc.
   
 • Låntagare på biblioteket där en användare skapats automatiskt vid första inloggningstillfället. Denna typ av användare kan förutom att använda bibliiotekstjänsterna även spara sin minneslista, prenumerera på nyhetsservice, betygsätta och recensera.
   
 • Fullständig Arena-användare – En Arena-användare med ett lånekort på biblioteket och som skapat Arena-användare manuellt i en en tidigare version av Arena (före 3.0). En fullständig Arena-användare kan komma åt alla publika funktioner i Arena, det vill säga tillgång till bibliotekets tjänster, som att reservera en titel, och skriva recensioner, tagga, betygsätta etc. Det som framförallt skiljer denna typ av användare från den som skapats automatiskt är att denna även kan logga in med sitt användarnamn/lösenord.
   
 • Gäst – En Arena-användare med ett lånekort på ett annat bibliotek (om installationen består av flera bibliotekssystem). Loggar in med Arena-konto. En gäst kan skriva recensioner, tagga, betygsätta osv, men inte komma åt bibliotekstjänster, som att reservera en titel.
   
 • Administratör – En fullständig Arena-användare med tillgång till vissa administrativa funktioner i Arena, till exempel hantera artiklar, bilder och skicka meddelanden.
   
 • Liferay-administratör – Liferay-administratören är helt separerad från Arena-adminsitratören. Liferay-åtkomst krävs för att lägga till sidor, lägga till portlets, ändra teman etc.

Web Content Display Web Content Display

Axiell
Copyright © Axiell Sweden Group 2009-2015
Legal notices